Economie - Moderne Talen

Visie

In het vak economie bestudeer je de economische kringloop (geldstromen), de economische markt en de concurrentie, het organisatorische en financiële beleid, het marketing- en personeelsbeleid van een onderneming en de nationale en internationale reguleringen. Daarnaast leer je de nodige wetenschappelijke onderzoeksmethodes aan om de economie en economische ontwikkelingen te kunnen beschrijven.

De pool Moderne Talen omvat de vakken Frans, Engels en Duits. Hier staan de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden (taalbeheersing) en de reflectie op het taalsysteem (taalbeschouwing), de literatuur en de anderstalige cultuur voorop. Je ontwikkelt bovendien onderzoek competenties die je in staat stellen om over een literair of taalkundig probleem onderzoek te verrichten en hierover te rapporteren.

Leerlingenprofiel

Heb je belangstelling voor de wereld van de economie, heb je in de tweede graad economische wetenschappen gevolgd, ben je goed in moderne talen, dan kan je opteren voor de richting Economie–Moderne talen.

Overgang

Na deze opleiding studeer je verder op academisch niveau of op het niveau van een professionele bachelor. Alhoewel je niet gelimiteerd bent in je studiekeuze, zijn studies  in de richting van talen of economie de meest logische keuze.