Laptopschool


Waarom een laptop voor elke leerling?

De snelle ontwikkelingen in de informatie- en communicatietechnologie ontketenden het voorbije decennium een echte revolutie. Men zal in de toekomst, meer nog dan nu al het geval is, in een netwerk- en informatiesamenleving terechtkomen. Goede digitale vaardigheden zijn een sterke troef op de arbeidsmarkt en in het dagelijkse leven.

Communicatie verloopt steeds meer in digitale omgevingen en gegevens en informatie wordt door middel van online tools gedeeld. Verbindingen leggen met anderen en samenwerken aan de hand van digitale middelen zullen in de toekomst alleen nog toenemen. Door de laagdrempeligheid van de nieuwe media worden gebruikers van media al snel ook makers van media.

Toekomstgericht leren betekent dat we onze leerlingen digitale basisvaardigheden aanleren. Deze digitale vaardigheden kregen in de nieuwe leerplannen een prominente en centrale plaats. Door middel van een eigen laptop zal elke leerling van Atheneum Schilde zijn/haar digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. We willen onze leerlingen digitaal vormen. Dat betekent:

  • ICT-vaardigheden aanleren;
  • leerlingen vertrouwd maken met nieuwe media;
  • leerlingen kritisch leren omgaan met communicatie en informatie in de digitale wereld.

Zo groeit iedereen in het gebruik van nieuwe technologie en nieuwe methoden in het onderwijs. Atheneum Schilde beschouwt dit als een essentieel onderdeel van ons pedagogisch project, ondanks de extra kost dat dit met zich meebrengt. Om ons onderwijsproject voor elke leerling optimaal te kunnen realiseren, is het gebruik van een laptop in de les noodzakelijk.

ATHENEUM Schilde

dé school met vele plussen

Hoevedreef 9
2970 Schilde

(03)385 89 71

info@atheneumschilde.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

INSCHRIJVEN

Wil je je kind inschrijven in onze fijne school? Via de onderstaande knop kom je precies te weten hoe dat in het werk gaat.

Schrijf nu in