Moderne Talen - Wetenschappen


Visie

De studierichting Moderne talen-wetenschappen biedt de combinatie van een taalkundige en een wetenschappelijk vorming.

De drie wetenschappelijke vakken (biologie, chemie en fysica) maken je vertrouwd met de natuurwetenschappelijke werkwijze en denkmethodes. Je leert exact waarnemen en daaruit conclusies en wetmatigheden afleiden. In elk van deze vakken besteed je tijd en aandacht aan het verzamelen van empirisch feitenmateriaal, het opzoeken van gegevens in tabellen, boeken en naslagwerken, het bekijken van audiovisueel materiaal en het opzoeken in geïnformatiseerde databanken op het internet en het analyseren van audiovisueel materiaal.
Je leert dit feitenmateriaal ontleden en beoordelen. Op die manier word je getraind in het verklaren van natuurwetenschappelijke verschijnselen en wordt je zin voor nauwkeurigheid ontwikkeld, naast een methodische aanpak van wetenschappelijke problemen. Open onderzoeksopdrachten rond een wetenschappelijk probleem bieden interessante mogelijkheden.

De studie van de wetenschappen wordt ondersteund door 5 uur wiskunde.

Naast deze wetenschappelijke pool krijg je ook nog een aanzienlijk pakket talen te verwerken. Naast de drie landstalen krijg je ook nog Engels.

Leerlingenprofiel

Je bent geboeid door taal. Met de optie moderne talen ontwikkel je je taalkundige kennis van en vaardigheden in de eigen taal en in de moderne vreemde talen, zodat je zowel mondeling als schriftelijk beter kunt communiceren; je vindt het leuk om te praten, om te presenteren of te schrijven, om allerlei soorten teksten te lezen en te beluisteren en hierover na te denken of te discussiëren.

Je verdiept je ook graag in de socioculturele eigenheid van de regio’s waar de vreemde taal gesproken wordt.

Tevens ben je gefascineerd door wetenschappen en wiskunde. Je bent eigenlijk een allrounder die zich op vele domeinen happy voelt en hier ook de talenten voor heeft.

Overgang

De verdere doorstromingsmogelijkheden naar het hoger onderwijs zijn zeer ruim. Zo ben je voorbereid voor een masteropleiding (na een academische bacheloropleiding) (ABA) of een professionele bacheloropleiding (PBA) in de natuurwetenschappen, wiskunde, (para)medische studies, taalkundige en andere alfawetenschappelijke richtingen.

Lessentabel

5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
2
1
Biologie
2
2
Chemie
2
2
Engels
3
3
Frans
4
4
Fysica
2
2
Geschiedenis
2
2
Levensbeschouwing
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands
4
4
Wiskunde
5
5
Richtingspecifieke vakken
Duits
2
2
IT - EFC
1
TOTAAL
32
32

ATHENEUM Schilde

dé school met vele plussen

Hoevedreef 9
2970 Schilde

(03)385 89 71

info@atheneumschilde.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

INSCHRIJVEN

Wil je je kind inschrijven in onze fijne school? Via de onderstaande knop kom je precies te weten hoe dat in het werk gaat.

Schrijf nu in