Economie - Moderne Talen


Visie

In het vak economie bestudeer je de economische kringloop (geldstromen), de economische markt en de concurrentie, het organisatorische en financiële beleid, het marketing- en personeelsbeleid van een onderneming en de nationale en internationale reguleringen. Daarnaast leer je de nodige wetenschappelijke onderzoeksmethodes aan om de economie en economische ontwikkelingen te kunnen beschrijven.

De pool Moderne Talen omvat de vakken Frans, Engels en Duits. Hier staan de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden (taalbeheersing) en de reflectie op het taalsysteem (taalbeschouwing), de literatuur en de anderstalige cultuur voorop. Je ontwikkelt bovendien onderzoek competenties die je in staat stellen om over een literair of taalkundig probleem onderzoek te verrichten en hierover te rapporteren.

Leerlingenprofiel

Heb je belangstelling voor de wereld van de economie, heb je in de tweede graad economische wetenschappen gevolgd, ben je goed in moderne talen, dan kan je opteren voor de richting Economie–Moderne talen.

Overgang

Na deze opleiding studeer je verder op academisch niveau of op het niveau van een professionele bachelor. Alhoewel je niet gelimiteerd bent in je studiekeuze, zijn studies  in de richting van talen of economie de meest logische keuze.

Lessentabel

6de jaar
Aardrijkskunde
1
Duits / Spaans
2
Economie
6
Engels
3
Frans
4
Geschiedenis
2
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Natuurwetenschappen
2
Nederlands
4
Wiskunde
4
TOTAAL
32

ATHENEUM Schilde

dé school met vele plussen

Hoevedreef 9
2970 Schilde

(03)385 89 71

info@atheneumschilde.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

INSCHRIJVEN

Wil je je kind inschrijven in onze fijne school? Via de onderstaande knop kom je precies te weten hoe dat in het werk gaat.

Schrijf nu in